9 Haziran 2017 Cuma

Enerji Merkezlerimiz Olan Cakralarin Sagligimiza Etkisi

Aslinda bizim cok cakramiz var ama oncelikle fizik bedenimizi besleyen yedi cakramizi iyi tanimamiz gerekiyor. Bu yedi cakra bedenimiz uzerindeki enerji noktalaridir, vortexlerimizdir. Kalp cakrasi merkezdir. Kalpin altinda uc tane cakramiz vardir. Bunlar; kok cakra, Sacral(cinsel) cakra ve solar plexus dedigimiz mide cakrasidir. Kalbin ust tarafinda ise; bogaz cakrasi, ucuncu goz cakrasi ve tepe cakrasi vardir. Butun bu yedi cakramiz eger saglikli bir sekilde enerji akisi yapiyorsa bizler daha saglikli oluyoruz ve ayni zamanda da astral yasamimizda daha aktif hale geliyoruz. Cakralarimizin dengeli calismasi sonucu, astral yolculuklar icin gereken enerjiyi depoluyoruz. Bu enerji kalp cakramizi pervane gibi dondurerek astral alemlere ucusumuzu sagliyor.

Bence bizler, butun cakralarimizi ve etkilerini yasamimiz boyunca deneyimleyerek buyuyoruz. Her bir cakranin olumlu ve olumsuz etkilerini yasayip, kademe kademe yukseliyoruz. Eger sagliksiz isleyen bir cakramiz varsa, o alanin enerjisinden beslenemedigimiz icin bedenimizde ve gunluk yasamimizda sorunlar olusmaya basliyor.

Simdi bedenimiz uzerindeki yedi enerji noktasini yakindan taniyalim:


1-Kok Cakra
Omurgamizin en dip kismidir. Kok kismi oldugu icin bu cakraya kok cakra denir. Kok cakra bizi topraga baglayan cakradir ve rengi kirmizidir. Bizi hapseden butun bagimliliklarimiz bu cakranin tikanmasiyla olsur. Kok cakrasindaki blokaj yada sorunlar; korku, siddet, hirs, kizginlik, guvensizlik, sismanlik ve tukenmislik durumlarini tetikler.

Belli frekanstaki muziklerle kok cakradaki tikaniklik giderilebilir. Dengelenme olduktan sonra fizik dunyaya bizi baglayan dusuk titresimli tum etkenler azalir ve sonlanmaya baslar. Ozgurlugumuzu kisitlayan bagimliliklarimiz biter. Hayatla barisik, yasamayi seven, korkularindan arinmis ve kendine guvenen insanlar oluruz.

Etkiledigi Organlar: Omurga, sinir sistemi, kan ve hucre yapimi, ince ve kalin bagirsaklar, bosaltim sistemi, bacaklar, ayaklar, kemikler ve disler... Kok cakradaki tikaniklik, saydigimiz tum bu organlarda sorunlar yasamamiza sebep olur.Ozellikle de bagirsaklarda, bobreklerde, bacaklarda ve ayaklarda...
Urettigi Hormonlar: Adrenalin ve noradrenalin ureten bobrek ustu salgi bezlerini etkiler. Adrenalin bagisiklik sisteminin ve bobreklerin islevlerini yonetir. Seker metabolizmasinin dengesi, stress ve vucut enfeksiyonlarindan sorumludur.

2-Cinsel Cakra (Sacral Cakra)
Gobegin alt kismindaki cakradir rengi turuncudur. Cinselligi ve uremeyi etkiler. Kundalini aktivasyonu basladiginda beden uzerinde en cok etki bu cakrada hissedilir. Duygularimizi, beden isimizi ve sinir sistemimizi de etkiler. Bu cakra, turuncu renkle ayni frekansi tasir.

Etkiledigi Organlar: Cinsel organlar, dalak, bagirsaklar, bosaltim ve gobek bolgesi.
Etkiledigi Hormonlar: Ostrojen ve testosterone ureten salgi bezleri.
Etkiledigi Hisler: iliskilerinde mutlulugu, cinselliginde dogalligi yasayan, tabularindan kurtulmus ve sevdiklerine guvenen insanlar olmamizi saglar.

3-Solar Plexus (Mide Cakrasi)
Gobek deliginin hemen ustundedir. Heyecan, nese, kizginlik duygularini ve yeme-icmeyi yonetir. Kundalinimiz aktifken bu cakrada nabiz atisi gibi bir hareketlenme hissedilebilir. Bu cakradaki tikanlik insanlarda ulseri, nefret duygusunu, korkuyu, seker hastaligini ve beslenme sorunlarini tetikler.
Etkiledigi Hisler: Dengelenmis bir cakra ile kendimize guvenen ve guclu, kararli insanlar oluruz. Tikanikligi ise sucluluk ve guvensizlik duygularini tetikleyecektir.
Etkiledigi Organlar: Gozler, mide, sindirim, yemek borusu, karaciger, pancreas ve oniki parmak bagirsagi.
Etkiledigi Hormonlar: Ensulin ve pankreatin ureten salgi bezleri.

Mide cakrasi sorunlu olanlar, bu cakrayi sifaladiktan sonra; beslenme sekli ve agiz tadlari degisir. Yillardir yedigi yiyecekleri birakip hic yemedigi seylere artik yonelebilirler. Ozellikle uyanma esiginde olanlar mide cakrasinin dengede calismasiyla beraber genelde et yemeyi birakabilirler. Ya da aniden vegeteryan olmaya karar verebilirler.

4- Kalp cakrasi
Rengi yesildir. Kalp alanimizdadir. Herseyin merkezidir. Kaynaga baglidir. yaraticiligimizi besler ve kosulsuz sevginin mekanidir. Dengeli calistiginda evrenle butunlesiriz. Bencillikten cikar, 'butunu' ve 'Bir' olmayi hedefleriz. Dengesiz calistiginda ise; kalp rahatsizliklari, akciger rahatsizliklari, tansiyon ve psikolojik sorunlar hissedilebilir.

Etkiledigi Hisler: Dengede bir kalp cakrasi; insan iliskilerinde gercek sevgiyi kesfeden, hayati kosulsuz bir askla yasayan, guvenle sevildiginden emin insanlar olmamizi saglar. Tikaniklik durumunda ise; hayatimiz kiskanclik, ofke, acilar ve kirilganlik duygulariyla bloke olacaktir.
Etkiledigi Organlar: Kalp, gogus, akcigerler, nefes borusu, burun, solunum yollari ve dolasim sistemi.
Etkiledigi Hormonlar: Timus ureten salgi bezini etkiler.

5- Bogaz cakrasi:
Boynumuzun alt kismindadir. Rengi mavidir. Sozel Iletisimi ve insanlarla etkilesimi etkiler. Dengeli calistiginda duygularimizi cok guzel ifade edebiliriz, sozlerimiz cok etkili olur. Konusmaya basladigimizda insanlar huzurla dinlerler. Sozlerimiz en etkili silahimiz olur. Bogaz cakrasinin tikanikligi durumunda ise; bogaz agrisi ve hastaliklari, tiroid sorunlari, konusma problemleri, ses tonu bozuklugu ve bogazda yumru gibi bir tikaniklik hissi olusabilir. Duygularimizi sozel olarak ifade edemeyiz. Utangac ve guvensiz oluruz.

Etkiledigi Hisler: iletisimde durust oluruz. Hayatin gerceklerinin farkinda, yalan soylemekten uzak insanlar oluruz. Tikaniklik olmasi halinde hayatimiz; pismanliklar, yalanlar, vicdan azabi ve itiraf edemedigimiz duygularla bloke olacaktir. Bogaz cakrasindaki sorunlar giderildiginde hem sesimiz hem de konusma seklimiz degisir.
Etkiledigi Organlar: Bogaz, ses telleri, agiz, cene, disler, kulaklar, ense, omuzlar ve cigerler.
Etkiledigi Hormonlar: Tiroxin ureten tiroid salgi bezi.


6-Ucuncu goz cakrasi
Alinda iki kas arasindadir. Rengi civit mavisidir. Hipofiz bezinin calismasiyla acilir  ve renklenir. Gunes isigi ve Ay isigindan cok etkilenir. Etkin maddesi DMT 'dir. Bu maddeyi vucudumuz uretebildigi gibi disardan da alinabilmektedir. Ucuncu goz bizim diger boyutlara acilan yildiz kapimizdir. Ruhumuzun gozudur. Dunyanin akasasina buradan goruntulu olarak ulasabiliriz. Ucuncu gozu aktif olan insanlarin sezgileri cok guclu olur. Vizyonlar, durugoruler alir, kanallik yapabilirler. Ruyalari, direk akasadan cekebilirler. Bilincleri buyur, farkindaliklari gelisir. Ucuncu goz tikanikligi, gorme sorunlari, bas agrilari, dikkat eksikligi, dusuk farkindalik ve kabus dolu uykular gecirebilirler.

Etkiledigi Hisler: Dengeli bir ucuncu goz; altinci hissi kuvvetli, hayatin saklanmis yuzunu gorebilen, algi kapilari acilmis insanlar olmamizi saglar. Tikanlik durumunda hayatimiz; ilizyonlar, aldatmaca ve sahte duygularla bloke olacaktir.
Etkiledigi Organlar: Beyin ve beyincik, sinir sistemi, kulaklar, gozler, burun, yuzumuz.
Etkiledigi Hormonlar: Melatonin ureten epifiz salgi bezini etkiler.

7. Tac cakra
Basimizin ustundedir. Rengi mordur. Sonsuz bilinc alanina giris kapisidir. Bu cakranin aktif olmasiyla beraber, ucuncu boyuta ait realiteden kopmaya baslariz. Madde formundaki hersey bizdeki etkisini yitirir. Sinirli inanc ve dusunce sistemlerinin etkisinden cikariz. Ozellikle dinlerle ilgili, kontrol mekanizmalari ile ilgili gercekleri daha iyi kavrariz. Butune, kaynaga ait oldugumuzun bilinciyle hareket eder ve sonsuz sevgi besleriz. Maneviyatimiz madde hayatimizdan daha guclu olur ve gelis amacimizi anlamaya baslariz.

Bu cakranin tikanikligi durumunda insanlarin sezgileri korelir, ruhsal bunalimdaymis gibi hissederler, Kaynakla baglantilari kesilmis oldugu icin kendini bir yere ait degilmis gibi hissetme, anlasilamama ve icine kapanip herseyden uzaklasma durumu yasayabilirler.

Etkiledigi Hisler: Aktif olmasi durumunda; evrensel baris enerjisiyle bag kurabilen, herseyin insanin vicdaninda sakli oldugunu kesfeden kisiler oluruz. Tikaniklik durumunda hayatimiz; egoistlik, bencillik, kendini begenmislik ve kibir duygulariyla bloke olacaktir.
Etkiledigi Organlar: Beyin, beyin zari, loblar.
Etkiledigi Hormonlar: Vucuttaki tum hormonlari tetikleyen hipofiz salgi bezini etkiler.



Sevgiler!

Aasmaestefan@gmail.com

2 yorum:

Bu konuda faydali buldugum bir yazi
http://edebi-yar-dusuncelerim.blogspot.com/2012/11/cakralar.html

Size bir adres versem. Belki de biliyorsunuzdur. http://www.spiritualresearchfoundation.org

Yorum Gönder